top of page
5.jpg

Een korte voorstelling over Henk

Een korte voorstelling over Henk

Gemaakt in 2012 en nog steeds te boeken

Elke dag kruist jouw leven met tientallen, misschien wel honderden anderen.  De meesten daarvan ken je niet; het zijn toevallige voorbijgangers, een man in een winkel, een meisje aan de overkant van de straat… Wie zijn al die mensen?
 

In Een korte voorstelling over Henk maak je kennis met Henk, een man waar je normaal misschien wel gewoon aan voorbij zou lopen. Tijdens deze voorstelling sta je op het Leidseplein en luistert via hoofdtelefoons naar de voorstelling.
 

Inge Wannet won de Amsterdam Fringe Festival Publieksprijs 2012 met haar voorstelling Vier. Een korte voorstelling over Henk is een spin-off van deze voorstelling.
 

“A Short History of Hank maakt van de toevallige voorbijganger een medespeler, van het dagelijks leven een schouwspel. Het levert een kortstondig, ingetogen pareltje op, een moment van rust en bezinning middenin een van de drukste punten van de stad.” aldus Anouk Leeuwerink op theaterkrant.nl.
 

“Een korte voorstelling over Henk is een verhaal over eenzaamheid en liefde. Over iets dat ooit was. Over een geschiedenis tussen mensen […] Een korte voorstelling over Henk is een bijzonder stuk op een bijzondere locatie. Een aanrader voor iedereen die van origineel theater houdt.”  schrijft Gaby Langendijk op toneel.blog.nl.
 

“Het is knap hoe met zo’n simpel verhaal de ogen van de toeschouwer worden geopend voor zijn omgeving. Daarnaast is het niet de eerste keer dat je een liefdesverhaal hoort of jezelf afvraagt hoe het leven als dakloze zou zijn, maar toch is het verhaal zo geschreven dat het boeiend is en blijft. De aangename en goed vertellende vrouwenstem draagt hier zeker aan bij. Het concept van de performance – hoofdtelefoon op, staan, luisteren en kijken – is zodanig sterk dat er niet veel voor nodig is om je mee te nemen in het verhaal en je tegelijkertijd in het nu te laten zijn.” volgens Ioana Tudor op Fringe review.

 

bottom of page