top of page
Fringe 2015_hear hear_PBW_5434.jpg

Klapvee

Klapvee

een co-productie met Als de Beren Komen

Na een uitverkochte speelreeks op het Amsterdam Fringe Festival 2015, is Klapvee tijdens de Fringe Awards bekroond met de Fringe Grand Publieksprijs. Daarnaast kreeg Klapvee een Eervolle Vermelding van de jury voor de Dioraphte Award. De jury prees de impact van de ervaring op het publiek, het gebruik van de locatie en de samenwerking. In 2016 stond de voorstelling op Het Nederlands Theater Festival.

Klapvee is een locatievoorstelling over zien en gezien worden. Een ode aan de Stadsschouwburg Amsterdam: een plek vol poëzie en geschiedenis, vol spanning en drama. Midden in het hart van theaterminnend Nederland zetten we je stil en laten we je kijken. Naar het gebouw, naar de mensen, naar jezelf. 

Klapvee balanceert op de grens tussen kijken en bekeken worden. Tussen geschiedenis en fantasie, tussen plan en toeval. Luisterspel en locatietheater vallen samen tot één unieke theatrale werkelijkheid, waarin de grens tussen publiek en voorstelling steeds verder vervaagt.

Concept: Als de Beren Komen & Inge Wannet,
Regie: Inge Wannet - Tekst: Koen Caris - Spel: Alex van Bergen  Zakelijke Leiding & Publiciteit: Willemijn Pheifer
Techniek: Tony Streefkerk - Beeld: Rudy Hellewegen Ondersteuning: Malou van Sluis -
Grafische vormgeving Raul Balai
 

“Een integere ode aan het theater, en vooral aan haar vaak buitenissige publiek.” Sander Janssens in het Parool

“The other honourable mention […] made great use of a specific location and had a fascinating impact on their immediate environment. It would be great for these talented artists to continue working together and we look forward to what Als de Beren Komen and Inge Wannet will produce next. Yay for Klapvee. Well done guys!” Eervolle vermelding Jury Dioraphte Fringe Award
 

​"Klapvee is een fascinerend kijk- en luisterspel dat je in een prettig soort van verwarring brengt. Ben je nu de voorstelling of het publiek? En wie doen er allemaal mee? Tamelijk virtuoos wordt er gebruik gemaakt van de locatie. Naast een ode aan de stadsschouwburg is Klapvee vooral een theatraal monument voor het kijken, een betoverend monument. Na deze voorstelling kijk je werkelijk even met andere ogen naar wat je ziet.” De Daily Starfish

Klapvee werd mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Fringe Festival, Nederlands Theater Festival, SSBA Salon, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Janivo Stichting.

bottom of page